Skip to main content

Απόβαση 180 τεθωρακισμένων οχημάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Εντυπωσιακές εικόνες

Δείτε εικόνες με τα τεθωρακισμένα να κινούνται στη σειρά εντός του λιμανιού, που για λίγο θύμισε πεδίο... στρατιωτικής άσκησης

Απόβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκαναν την περασμένη Κυριακή 180 τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα αναγνώρισης (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, που ενσωματώνονται στο μηχανοκίνητο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτά τα 180 Μ1117 προστίθενται στα 174 που ήδη έχουν παραληφθεί.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA).

Τα Μ1117 χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, «επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους».

Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες με τα τροχοφόρα να κινούνται στη σειρά εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που για λίγο θύμισε πεδίο... στρατιωτικής άσκησης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, τα οποία προστίθενται στα 174 που έχουν ήδη παραληφθεί.

Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα όπως έχει προγραμματιστεί.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy»