Skip to main content

Απόβαση καινοτομίας: Σφυρίζει για Θεσσαλονίκη το τρένο των startuppers

Οι 120 start ups θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, στο θεματικό πάρκο «Digital Greece» που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ραντεβού στις 9.03 το πρωί της Παρασκευής στον σταθμό Λαρίσης έχουν οι 120 start ups, που ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Όπως σας ενημέρωση πρώτη η Voria.gr, οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη, στο περίπτερο 12 της Έκθεσης, στο πλαίσιο του project του υπουργείου, το οποίο θα διαρκέσει καθ'όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου), ενώ ακριβώς δίπλα, στο περίπτερο 13, θα βρίσκονται οι ΗΠΑ (δείτε εδώ, εδώ και εδώ).

Στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους και βέβαια η δικτύωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 θα λειτουργήσει ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, μέσω του οποίου οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο σύνολο της επικράτειας και σε όλο τον κόσμο, όπου φτάνει το σήμα της ΕΡΤ.