Skip to main content

Αποχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων από τα επισκεπτήρια στις φυλακές

Tην αποχή του προσωπικού των φυλακών όλης της χώρας από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων, αποφάσισε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Tην αποχή του προσωπικού των φυλακών όλης της χώρας από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων, από σήμερα Τετάρτη έως και την Κυριακή 30 Μάρτη 2014, αποφάσισε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 45χρονου συναδέλφου τους, υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, από Αλβανό ισοβίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο κατάδικος μαχαίρωσε με αυτοσχέδιο όπλο τον υπαρχιφύλακα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για τη μη χορήγηση άδειας που είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, επισκεπτήρια συνηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα Τσιρώνη, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Παράλληλα, με αφορμή και τις αντιδράσεις για το προωθούμενο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα και την ίδρυση καταστήματος υψίστης ασφαλείας, ο κ. Αθανασίου διεμήνυσε ότι το υπουργείο στοχεύει στην εμπέδωση της νομιμότητας, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.