Skip to main content

Αποξηλώθηκαν δύο ακόμα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη

Αποξηλώθηκαν σήμερα δύο ακόμα κλειστά και εγκαταλειμμένα περίπτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το ένα στην οδό Καρόλου Ντηλ 31 και το άλλο στην οδό Αγίας Σοφίας.

Αποξηλώθηκαν σήμερα δύο ακόμα κλειστά και εγκαταλειμμένα περίπτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο του σχεδίου απομάκρυνσης τους από το κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, που εφαρμόζει η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Η σημερινή επιχείρηση ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί με την αποξήλωση περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Καρόλου Ντηλ 31 και συνεχίστηκε με την αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Αγίας Σοφίας (έναντι Ι.Ν. Αχειροποιήτου), με την παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη.

Οι άδειες εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων περιπτέρων ανακλήθηκαν από τους δικαιούχους και καταργήθηκαν οριστικά οι θέσεις τους.

«Οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας απομακρύνουν σταδιακά τα κλειστά και σχολάζοντα περίπτερα οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν με σχετικές αποφάσεις δημάρχου. Οι αποξηλώσεις γίνονται –και θα συνεχιστούν- προκειμένου να απελευθερωθούν από το κέντρο και άλλα σημεία της πόλης, ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών» δήλωσε ο κ. Κουράκης.

Σημειώνεται ότι η αντιδημαρχία θα προχωρήσει στην αποξήλωση άλλων πέντε περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται και δεύτερη φάση αποξήλωσης περιπτέρων μετά από την έκδοση σχετικών αποφάσεων Δημάρχου.