Skip to main content

Αποχωρεί από τη Bundesbank ο Βέμπερ

Αποχωρεί από την ηγεσία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στα τέλη Απριλίου ο Άξελ Βέμπερ, ο οποίος ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Αποχωρεί από την ηγεσία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στα τέλη Απριλίου ο Άξελ Βέμπερ. Για την απόφασή του αυτή ο κ. Βέμπερ ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο διάδοχος του κ. Βέμπερ θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Προηγουμένως ο κ. Βέμπερ είχε μεταβεί στην καγκελαρία και είχε συνάντηση με την καγκελάριο ’γκελα Μέρκελ και τον υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η καγκελάριος και ο υπ. Οικονομικών αποδέχτηκαν την παραίτηση «με σεβασμό στους προσωπικούς λόγους του καθ. Βέμπερ», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο Άξελ Βέμπερ είναι πρόεδρος της Bundesbank από το 2004 και αποχωρεί ένα χρόνο πριν την κανονική λήξη της θητείας του. Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου φέρουν ως πιθανό διάδοχος του κ. Βέμπερ στη Bundesbank το σύμβουλο οικονομικών της καγκελαρίου Μέρκελ, Γιένς Βάιντεμαν.