Skip to main content

Αποχωρεί οικειοθελώς διευθύντρια της AIG με γιγάντια αποζημίωση

Ο περιορισμός στις αποδοχές των υψηλά ιστάμενων επιχειρηματικών στελεχών από την κυβέρνηση Ομπάμα φαίνεται ότι ζημίωσε τον όμιλο AIG, ο οποίος καλείται τώρα να αποζημιώσει μία διευθύντριά του.
Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG, ο οποίος στο κορύφωμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν κατέρρευσε, πρόκειται «να αποζημιώσει με πολλά εκατομμύρια δολάρια μία διευθύντριά του, την Anastasia Kelly» η οποία αποχωρεί οικειοθελώς, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αυτό διευκρινίζεται ότι η αποχώρηση της διευθύντριας οφείλεται στους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα, ήδη από τον Οκτώβριο, που αφορούν στις αποδοχές των υψηλά ιστάμενων επιχειρηματικών στελεχών.

Η  διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών του ομίλου «επωφελείται» από τη διάταξη του καταστατικού του, σύμφωνα με την οποία «αποζημιώνεται μέλος του προσωπικού, που αποχωρεί εξαιτίας σημαντικής περικοπής στις αποδοχές του».

Αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι ο γενικός διευθυντής του ομίλου, κ. Ρόμπερτ Μπένμος, «απείλησε» προς στιγμήν να αποχωρήσει για τον ίδιο λόγο και με τα ίδια οφέλη.

Όταν παρέμεινε τελικά, ανέφερε ότι υπήρξε θύμα «καιροσκοπικών πληροφοριών», μη αποκρύπτοντας αυτήν την εναντίωσή του για τη μισθολογική πολιτική του προέδρου Ομπάμα.

Από τα 180 δισ. δολάρια με τα οποία ενισχύθηκε το Ταμείο του ομίλου, το 80% είναι χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων.