Skip to main content

Αποχωρούν από τον Προμαχώνα οι αγρότες

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και αποσύρουν τα τρακτέρ από το τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες των Σερρών, όπως αποφάσισαν μετά από πολύωρη σύσκεψη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Καρχιμ
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και αποσύρουν τα τρακτέρ από το τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες των Σερρών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών πήραν την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα, μετά από πολύωρη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Γιώργος Κασάπογλου, χαρακτήρισε κρίσιμη και ουσιαστική τη συνάντηση και δήλωσε ότι συζήτησαν όλα τα αιτήματά τους με τον κ. Καρχιμάκη, αλλά και με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη.

Υπογράμμισε ότι οι αγρότες του Προμαχώνα κατανοούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι ο κ. Καρχιμάκης «τους διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι στο εξής ανοικτή».

Γνωστοποίησε επιπλέον ότι οι αγρότες αποχωρούν από το τελευταίο μπλόκο, αλλά προειδοποίησε ότι αν έως τον ερχόμενο Νοέμβριο δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα ξαναβγούν στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί μια νέα φιλοσοφία» και δεσμεύτηκε ότι οι συναντήσεις με τους αγροτοσυνδικαλιστές θα είναι συνεχόμενες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους.

Τελευταία ενημέρωση: 15:20