Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
x

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΓΟΣ!

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, κατέθεσε αγωγή κατά της ΠτΔ για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας».

Κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στρέφεται με αγωγή που κατέθεσε δια του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργανώσης της Χρυσής Αυγής, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για «παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας».

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, ο οποίος έχει οχυρωθεί πίσω απο την ασυλία που του παρέχει το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «προσέβαλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του».

Παράλληλα, επικαλείται και την προηγούμενη ιδιότητα της Προέδρου λέγοντας ότι «Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ