Skip to main content

Αποζημίωση 4,9 δισ. ζητά η Societe Generale από τον Κερβιέλ

Η Societe Generale ζήτησε σήμερα από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταδικάσει τον πρώην χρηματιστή της, Ζερόμ Κερβιέλ.
Η Societe Generale ζήτησε σήμερα από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταδικάσει τον πρώην χρηματιστή της, Ζερόμ Κερβιέλ, να της καταβάλει 4,9 δισ.ευρώ για ζημιές και τόκους ως αποζημίωση της «βλάβης» που της προκάλεσε στις αρχές του 2008.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει τόκους, θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της τράπεζας, ο Ζαν Βεΐλ. Η τράπεζα κατηγορεί τον Κερβιέλ, που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη και να υποχρεωθεί να καταβάλει 375.000 ευρώ σε πρόστιμα και αποζημιώσεις, για την ζημιά των 4,9 δισ. ευρώ που υπέστη συνολικά τον Ιανουάριο του 2008.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κερβιέλ έλαβε υπερβολικά ριψοκίνδυνες θέσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές εν αγνοία των προϊσταμένων του, παρακάμπτοντας τους ελέγχους με τη βοήθεια εικονικών αγοραπωλησιών, ψευδών και ψευδών δηλώσεων. Ο Κερβιέλ πάντως αμφισβητεί τις κατηγορίες και αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη ζημιά.