Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΖΗΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Το αίτημα αφορά σε καταβολή αποζημίωσης 750 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που, σύμφωνα με την Eldorado, έχει υποστεί η Ελληνικός Χρυσός από καθυστερήσεις

Εξώδικο αίτημα αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο υπέβαλε η θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eldorado Gold, το αίτημα αφορά «στις ζημιές που έχει υποστεί η εταιρεία από τις καθυστερήσεις όσον αφορά στην έκδοση αδειών για το project στις Σκουριές, μεταξύ των οποίων ζημιές για τις δαπάνες της αλλά και για τα διαφυγόντα κέρδη».

Η εταιρεία επισημαίνει ότι το αίτημα είναι εξωδικαστικό και δεν περιλαμβάνει νομικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, δήλωσε: «Το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια καλή τη πίστη να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό δημόσιο καθώς σχετίζεται με κόστη που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών στα μεταλλεία. Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με τη θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ