Skip to main content

Αποζημίωση και για τους άτυχους της απόσυρσης

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποκαταστήσει την αδικία που δημιουργήθηκε για όσους έκαναν χρήση του μέτρου την τελευταία μέρα.
Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος όσων είχαν αποσύρει τα αυτοκίνητα τους στις 2 Νοεμβρίου

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που δημοσίευσε νωρίς σήμερα το πρωί η Voria.gr σχετικά με την απόσυρση των ΙΧ και την αποζημίωση όσων προχώρησαν στην κίνηση την τελευταία μέρα. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών, κανονικά θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων για τα οποία εκδόθηκε βεβαίωση παραλαβής από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή τα σημεία συλλογής οχημάτων την προηγούμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία καταργήθηκε το μέτρο της απόσυρσης. Το ζήτημα αυτό θα διευκρινίζεται ρητά με το νόμο που θα κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Χθες εξάλλου υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την απόσυρση.

Μετά την υπογραφή της και από τους συναρμόδιους υπουργούς και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων σε όσους έκαναν απόσυρση των αυτοκινήτων τους έως και τις 2 Νοεμβρίου.