Skip to main content

Πόσο θα πληρώσει ο δήμος την ακύρωση της πεζοδρόμησης στην Αγ.Σοφίας

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει το ύψος της αποζημίωσης προς τον εργολάβο για την ακύρωση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας.

Το ύψος της αποζημίωσης που θα κληθεί να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον εργολάβο που θα υλοποιούσε το έργο της πεζοδρόμησης της Αγ. Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και το οποίο ακύρωσε η διοίκηση Ζέρβα, θα κληθεί να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η αρμόδια επιτροπή του δήμου έκρινε ότι το ποσό της αποζημίωσης, λόγω διάλυσης της σύμβασης, θα πρέπει να είναι στο ύψος περίπου των 39.000 ευρώ, αν και βάση νόμου το ανώτατο όριο είναι στις 180.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης αναμένεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας να ζητήσει να μειωθεί περαιτέρω το ποσό της αποζημίωσης.

«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι ο δήμος θα ζημιωθεί με μεγάλο χρηματικό ποσό εξαιτίας της διάλυσης της σύμβασης με τον συγκεκριμένο εργολάβο για την παύση του έργου», σημείωσε, μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Κυριζίδης.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση με τον εργολάβο είχε υπογραφεί επί διοίκησης Μπουτάρη, λίγο πριν αναλάβει ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μάλιστα, λίγο μετά που ανέλαβε τα ηνία του δήμου ακύρωσε το έργο πεζοδρόμησης της Αγ. Σοφίας από το τμήμα κάτω από την οδό Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης.

«Προφανώς θέλω πεζόδρομους, προφανώς και θα ήθελα, όχι μόνο η Αγ. Σοφίας, αλλά και πολλοί άλλοι δρόμοι, να γίνουν πεζόδρομοι αλλά όλα αυτά να είναι σε μια βιώσιμη πόλη. Σκεφτείτε τον άνθρωπο όμως που είναι στοιβαγμένος στον ΟΑΣΘ, που ψάχνει να βρει να παρκάρει, τα καταστήματα που θα είναι επί δύο χρόνια γιαπί. Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά δεν είναι βοήθεια πολίτες» είχε δηλώσει τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.