Skip to main content

Απρόκλητη επίθεση από ΜΑΤ με χημικά καταγγέλλουν φωτορεπόρτερ στην Αθήνα (vid)

Με βίντεο που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν απρόκλητη βία, ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ

Απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ μετά τη διαμαρτυρία στην Αθήνα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα καταγγέλλουν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Όπως αναφέρει ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης σε ανάρτησή του την οποία συνοδεύει με βίντεο, «στον απόηχο της πορείας, αφού είχε λήξει η διαμαρτυρία,άνδρες των ΥΑΤ σταμάτησαν δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, τους έκοψαν τον δρόμο στην Πανεπιστημίου και, παρόλο που εκείνοι επέδειξαν την ιδιότητά τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών εναντίον τους, ρίχνοντας δακρυγόνα με τη φυσούνα, ενώ τριγύρω δεν υπήρχαν διαδηλωτές».



Ομοίως και ο φωτορεπόρτερ, Σάββας Καρμανιόλας, που αναφέρει σε ανάρτησή του, δημοσιεύοντας και ο ίδιος βίντεο, πως «αυτή η φυσουνιά προηγήθηκε της επίθεσης με χημικά, σπρωξίματα και ασπίδες σε ένα *διακριτό* γκρουπ δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με κάμερες, κράνη και μάσκες. Η επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν απόλυτα στοχευμένη σε ανθρώπους του τύπου».



«Μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τον γνωστό απεργό πείνας, τα ΜΑΤ εκτονώθηκαν πάνω στους φωτορεπόρτερ με χημικά και γκλοπ» αναφέρει ο Μάριος Λώλος, φωτορεπόρτερ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).



Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που δέχθηκαν την επίθεση καθώς και εκπρόσωποι της ΕΦΕ μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ για να καταγγείλουν την αστυνομική βία.