Skip to main content

Εμπλοκή με τον ΟΛΘ - Αναβάλλεται η υπογραφή πώλησης του 67%

Γιατί αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα αγοραπωλησία του 67% των μετοχών του ΟΛΘ - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής έχει σαν αποτέλεσμα την αναβολή των υπογραφών στη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 18:00.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας του 67% των μετοχών του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

«Η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εθνικοποιεί την Promsvyazbank, το ένατο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προκειμένου να το σώσει από την κατάρρευση. Η τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας. Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ανήκει στους αδελφούς Dmitry και Alexei Ananiev.