Skip to main content

Απροσπέλαστο πεζοδρόμιο στην οδό Εγνατία λόγω Μετρό (φωτο+vid)

«Καμία φορά θα σκοτωθούμε στον δρόμο» δηλώνουν περαστικοί - Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά Εγνατία και Βενιζέλου.

Σε επικίνδυνο και απροσπέλαστο πέρασμα έχει μετατραπεί το πεζοδρόμιο επί της οδού Εγνατία μεταξύ της αγοράς Καπάνι-Βλάλη και της οδού Βενιζέλου λόγω των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το ιδιαίτερα στενό και κακοσυντηρημένο πέρασμα, που μετά βίας ξεπερνά σε ορισμένα σημεία το ένα μέτρο, καθιστά αδύνατη την απρόσκοπτη διέλευση πεζών, πόσο μάλλον και ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιo.
 
Κάτοικοι και περαστικοί μιλώντας στη Voria.gr κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη εικόνα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης μετά από τον περαιτέρω περιορισμό του πεζοδρομίου, την περασμένη Δευτέραμ ενώ παράλληλα καταστηματάρχες βλέπουν τους πελάτες με το... κιάλι και τα ταμεία τους ολοένα και πιο άδεια.

«Καμία φορά θα σκοτωθούμε στον δρόμο. Εκτός από το στενό πέρασμα, και τα πλακάκια είναι χαλασμένα. Θέλει προσοχή όσο περπατάμε» ανέφερε στη Voria.gr κάτοικος του κέντρου της πόλης. «Απαράδεκτη εικόνα. Δύο μαζί δεν χωράνε να περάσουν. Είναι απαράδεκτο ειδικά για το κέντρο της Θεσσαλονίκης» προσθέτει μια περαστική.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αντώνης κάνει λόγο για μια «φυσιολογική διαδικασία» που γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών του Μετρό. «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να γίνει. Αφού αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνει το Μετρό, ας κάνουμε υπομονή. Ίσως άμα ήταν πιο φαρδύ (το πεζοδρόμιο) κάνα μέτρο να ήταν καλύτερα» σημειώνει.

Καταστηματάρχης που διατηρεί κοσμηματοπωλείο επί της οδού Εγνατία απευθύνει κραυγή αγωνίας, καθώς εδώ και 13 χρόνια που γίνονται εργασίες του μετρό ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα και η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τους επαγγελματίες. «13 χρόνια η ίδια εικόνα. Τώρα έχει χειροτερέψει. Οι άνθρωποι δεν χωράνε να περάσουν. Τα αναπηρικά αμαξίδια δεν χωράνε. Πελάτες πώς θα έρθουν;» υπογραμμίζει.
 
Όσον αφορά το πεζοδρόμιο ο ίδιος λέει πως «όταν ένας ηλικιωμένος με μπαστούνι αν πάει να περάσει από πίσω, ακολουθεί ένας "στρατός". Πρέπει να ελεγχθεί εάν οι διαστάσεις του πεζοδρομίου είναι νόμιμες».



Τέλος Σεπτεμβρίου ανοίγουν ξανά Εγνατία και Βενιζέλου

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αττικό Μέτρο Α.Ε., Χάρης Τσιματζής, η εικόνα στη Βενιζέλου θα αλλάξει όταν αρθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δοθεί σε κυκλοφορία η Βενιζέλου πάνω από την Εγνατία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η οδός Εγνατία και το τμήμα της Βενιζέλου άνωθεν της  οδού Εγνατία θα επανέλθουν στην κανονική τους διάσταση τέλη και όχι αρχές Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά προβλεπόταν.