Skip to main content

ΑΠΘ: Καταγγελία για είσοδο ατόμων και διακοπή μαθημάτων στη Φιλοσοφική - Κλείνει η σχολή

Άτομα μπήκαν σε αίθουσες όπου γινόταν μάθημα και φέρονται να προπηλάκισαν φοιτητές - Διακοπή μαθημάτων σε όλη τη Σχολή, συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα αποφάσισε για όλη τη σχολή η κοσμητεία της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, με απόφαση της κοσμητείας έως και την Παρασκευή αυτά θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η κοσμητεία καταγγέλλει πως μερικά άτομα εισήλθαν σε μαθήματα που διεξάγονταν σε τάξεις του νέου κτηρίου της Σχολής και διέκοψαν το μάθημα.

Για τον λόγο αυτόν, ο κοσμήτορας της σχολής, Κωνταντίνος Μπίκος, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του πως αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία της Σχολής. «Καθώς δεν είναι δυνατόν να εκτελείται η εκπαιδευτική διαδικασία κάτω από τέτοιες συνθήκες, αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία της Σχολής», σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από την κοσμητεία, ομάδα ατόμων μπήκε σε τρεις τάξεις και προπηλάκισε φοιτητές. Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και για τον λόγο αυτόν και η κοσμητεία με απόφασή της αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία της Σχολής έως την Παρασκευή, με τα μαθήματα να συνεχίζονται εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά τους, φοιτητές αναφέρουν στη Voria.gr πως ορισμένα άτομα που ανήκουν σε φοιτητικούς συλλόγους μετέβησαν σε μαθήματα που ήταν εν εξελίξει για να ενημερώσουν για τα χθεσινά επεισόδια και να ζητήσουν να στηρίξουν τον αγώνα τους. Εκείνη τη στιγμή, ορισμένοι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και καθηγητές να αποφασίζουν τη διακοπή των μαθημάτων. Οι φοιτητές αναφέρουν πως τα μαθήματα διεκόπησαν σε ορισμένες τάξεις και όχι σε όλες.

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για την απόφαση της Πρυτανείας να βγάλει ανακοίνωση για την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων και όχι για τα χθεσινά επεισόδια.