Skip to main content

ΑΠΘ: 8ος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός μηχανικής EBEC-Αιτήσεις συμμετοχής

Το BEST Thessaloniki διοργανώνει για όγδοη χρονιά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μηχανικής - Δύο κατηγορίες για δηλώσεις συμμετοχής.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, διοργανώνεται από το BEST Thessaloniki στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός μηχανικής ebec.

Ο EBEC (European BEST Engineering Competition) δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της ΣΘΕ του ΑΠΘ να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους, να συνεργαστούν αρμονικά και αν προκριθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες:

Team Design

Σε αυτή την κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν ένα τεχνικό πρόβλημα με τη δημιουργία μιας κατασκευής από απλά υλικά μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εκτελεί απαραίτητες ενέργειες ή/και να έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και προδιαγραφές. Κάθε ομάδα παρουσιάζει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της στην επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων, η οποία αναδεικνύει τον νικητή.

Case Study

Οι διαγωνιζόμενοι αυτής της κατηγορίας καλούνται να επιλύσουν ένα θεωρητικό επιχειρησιακό πρόβλημα, μέσω της ανάπτυξης υποθετικών λύσεων, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που παρέχονται στους συμμετέχοντες κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Η ανάδειξη των νικητών γίνεται μέσω της παρουσίασης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε επιτροπή, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων.

Ο ebec είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές σε 34 χώρες, 85 εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγκεντρώνοντας από 6500 συμμετέχοντες.

Η δομή του διαγωνισμού χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τοπικό, εθνικό/περιφερειακό, πανευρωπαϊκό) στα οποία συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων προκρίνονται στον εθνικό και στη συνέχεια στον πανευρωπαϊκό γύρο αντίστοιχα.

Δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο μέχρι 3 Δεκεμβρίου: http://bit.ly/ebec20-apply

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

site: http://best.web.auth.gr/ebec/

facebook: https://www.facebook.com/best.thessaloniki/

instagram: https://www.instagram.com/best_thessaloniki/?hl=el