Skip to main content

ΑΠΘ: Ανοίγει τα χαρτιά της για την Αμφίπολη η Περιστέρη

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η γεωφυσική και γεωλογική έρευνα στον τύμβο Καστά θα παρουσιαστεί την επόμενη Τετάρτη στο ΑΠΘ

Εκδήλωση με τον τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014», όπου θα τοποθετηθεί η επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο, Κατερίνα Περιστέρη, αλλά και ο υπεύθυνος επί των γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών, Γρηγόρης Τσόκας, θα πραγματοποηθεί την επόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου (18:00) στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά Αμφίπολης, κατά το χρονικό διάστημα 2012 μέχρι και 2014, καθώς επίσης και η γεωφυσική και γεωλογική έρευνα στον τύμβο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.

“Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά”, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας.

“Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014”, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό.