Skip to main content

ΑΠΘ: Ανησυχία από νέα κρούσματα αυτή τη φορά στις φοιτητικές εστίες

Το ΑΠΘ έχει ενημερώσει την υπουργό Παιδείας, τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έχει ζητήσει να γίνει εκτενής ιχνηλάτηση

Άλλα δύο κρούσματα Covid-19 διαγνώστηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr τα εν λόγω περιστατικά αφορούν δύο φοιτητές/τριες που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός έχει θορυβήσει τόσο τις πρυτανικές αρχές όσο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας καθώς πρόκειται για κρούσματα σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.

Τα περιστατικά είναι γνωστά ήδη από το Σαββατοκύριακο, αλλά είναι άγνωστο για ποιο λόγο δεν τα συμπεριέλαβε στη σημερινή ανακοίνωσή του το ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται πως το πρωί, οι πρυτανικές αρχές γνωστοποίησαν έξι κρούσματα σε φοιτητές/τριες στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών, ενώ κάνουν λόγο για ένα ακόμη πιθανό κρούσμα το οποίο διερευνάται. Δεν έγινε, όμως, κανείς λόγος για τα δύο κρούσματα στις φοιτητικές εστίες παρότι αυτά ήταν γνωστά ήδη από το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο φοιτητές/τριες διαμένουν σε ξεχωριστά κτήρια στις εστίες, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία. Αυτήν την περίοδο στις φοιτητικές εστίες διαμένουν περί τους πεντακόσιους φοιτητές/τριες, πέρα από το λοιπό προσωπικό το οποίο εργάζεται εκεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ένα από τα δύο παιδιά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο επειδή παρουσίασε περισσότερα συμπτώματα, ενώ το δεύτερο έχει τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς προέρχεται από χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ΑΠΘ έχει ενημερώσει από το πρωί την υπουργό Παιδείας, τον ΕΟΔΥ, καθώς και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έχει ζητήσει να γίνει εκτενής ιχνηλάτηση, ει δυνατόν να γίνουν τεστ στο σύνολο των φοιτητών/τριών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Τις επόμενες ώρες θα γίνει απολύμανση των δωματίων και των ορόφων στις δύο εστίες (στη Β' και στη Γ') όπου εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα κρούσματα.