Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τη βία κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε κινητοποίηση στο ΑΠΘ.

Κινητοποίηση έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών.

Τη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΗΛ-ΜΗΧ, Φυσικού, Κτηνιατρικής, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, πολιτικών επιστημών και ο ΣΟΦΕΘ, οι οποίοι έχουν ανοίξει και πανό, στο οποίο αναφέρεται «χτίζουμε ασπίδα προστασίας έναντι στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών».

Εκπρόσωποι των φοιτητών συλλογών τονίζουν ότι μετά τη διαμαρτυρία θα μιλήσουν με τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Δημήτρη Κωβαίο, στον οποίο θα θέσουν αίτημα που αφορούν την ασφάλεια των φοιτητριών και φοιτητών εντός του Πανεπιστημίου, όπως είναι ο κατάλληλος φωτισμός.

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι διεκδικούν:

-Τη δημιουργία κρατικών ξενώνων και συμβουλευτικών κέντρων, στελεχωμένα με ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Τη σύσταση ειδικής επιτροπής ψυχολόγων στην οποία θα μπορεί να αποτανθεί κάθε νέα που βιώνει με οποιονδήποτε τρόπο βία.

'Ενημερωτικά προγράμματα στη σχολή από κρατικούς επιστημονικούς φορείς.

Υλικοτεχνική υποδομή απαραίτητη για ασφαλή πρόσβαση από και προς τη σχολή, π.χ. φωτισμός