Skip to main content

ΑΠΘ: Διάθεση 100 λαχανόκηπων σε Θεσσαλονικείς για καλλιέργεια

Πρόκειται για πρωτοβουλία εξωστρέφειας του ΑΠΘ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου.

Εκατό κήποι, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων ο καθένας, θα διατεθούν άμεσα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία εξωστρέφειας του ΑΠΘ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου. Στους χρήστες θα παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές του Τμήματος και γεωπόνους, νερό άρδευσης και κοινόχρηστοι χώροι. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα από τη δράση θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των κήπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων κήπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή «Πράσινα φανάρια» Θέρμης) ή στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: E- mail: agroctima@auth.gr , στο φαξ: 2310473556 ή στα τηλ. 2310473842, 2310473792.
Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.