Skip to main content

ΑΠΘ: Η ιστορία της ανατομικής σε βιβλίο της Σχολής Επιστημών Υγείας

Στο βιβλίο περιγράφονται άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου σπουδαίων ανατόμων, που συνδυαστικά αναδεικνύουν την ιστορική πορεία της επιστήμης.

Την ιστορία της ανατομικής αποτυπώνει μέσα σε 160 σελίδες και 200 φωτογραφικά τεκμήρια η πρώτη έκδοση από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το βιβλίο του Καθηγητή Γ. Παρασκευά, με τίτλο «Ιστορία της Ανατομικής. Ανέκδοτο Χειρόγραφο του Καθηγητή Αλέξανδρου Σάββα με σχόλια του Καθηγητή Γεώργιου Παρασκευά», με το οποίο η Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ ξεκινά την εκδοτική πρωτοβουλία με στόχο τον εμπλουτισμό της ελληνικής βιβλιογραφίας σε θέματα των πεδίων της ιστορίας της ιατρικής, της φιλοσοφίας και της κοινωνιολογίας της υγείας, της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο βιβλίο περιγράφονται άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου σπουδαίων ανατόμων, γεγονότα και παραλειπόμενα, που συνδυαστικά αναδεικνύουν την ιστορική πορεία της επιστήμης της Περιγραφικής Ανατομικής.