Skip to main content

Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα στον ανδριάντα του Αριστοτέλη

Η εκδήλωση με τίτλο «Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30.

Εικοσιπέντε μουσικοί με αρχαία όργανα θα ερμηνεύσουν μουσικά αποσπάσματα από την αρχαιότητα, νεότερες συνθέσεις σε αρχαίους τρόπους και απαγγελίες με συνοδεία μουσικής μπροστά στον ανδριάντα του Αριστοτέλη στον προαύλιο χώρο του Κτηρίου Διοίκησης ΑΠΘ.
 
Η εκδήλωση με τίτλο «Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30, στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO με πρωτοβουλία του ΑΠΘ.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, «ιέρειες» ντυμένες με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες θα χορεύουν υπό τους ήχους των οργάνων της Ορφείας Αρμονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλοπρεπής μπρούντζινος ανδριάντας του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης και Καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσάρας και κοσμεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι μία δωρεά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Αναλυτικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης εδώ