Skip to main content

ΑΠΘ: Παράταση υποβολής προτάσεων για τον φοιτητικό διαγωνισμό αφίσας

Κάθε αφίσα θα πρέπει να αποτελεί μια πρωτότυπη εργασία και να διακρίνεται για την ευρηματικότητα και την καταλληλότητά της.

Το ΑΠΘ συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης που καθιέρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εδώ και τρία χρόνια, με αφορμή τα 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για τα στρατόπεδα θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκενάου, διεξάγει Διαγωνισμό Σχεδιασμού Αφίσας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της συμβολικής πορείας στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν στα κρεματόρια.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 11.15, θα γίνει συμβολική πορεία, με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τον οποίο πριν από 73 χρόνια ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» με την αναχώρηση του πρώτου συρμού.

Οι φορείς που συνεργάζονται είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Α΄ & Β΄ Κοινότητα), η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, καθώς και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί.

Κάθε αφίσα θα πρέπει να αποτελεί μια πρωτότυπη εργασία και να διακρίνεται τόσο για την ευρηματικότητα και την καταλληλότητά της όσο και για την αισθητική της αρτιότητα.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι η 15/2/2016. Θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στην Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, τηλ. 2310992227, e-mail vickyvlachou@arts.auth.gr

Οι όροι του Διαγωνισμού είναι αναρτημένοι εδώ