Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στην Πρυτανεία του ΑΠΘ οι φοιτητές

Συνεχίζουν την κατάληψη οι φοιτητικοί σύλλογοι μέχρι να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων με τη σίτιση.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι μέχρι να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων με τη σίτιση.

Οι σπουδαστές, οι οποίοι προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας νωρίς το πρωί, κάνουν λόγο για ουρές αναμονής στη λέσχη σίτισης του Πανεπιστημίου ειδικά τις ώρες αιχμής. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές αναφέρουν πως δεν προλαβαίνουν καν να γευματίσουν εκεί και αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα για την καθημερινή τους σίτιση. Βασικό τους αίτημα είναι η σταθερή λειτουργία της Άνω Λέσχης για την αποσυμφόρηση των ουρών που δημιουργούνται στην Κεντρική καθώς και το άνοιγμα όλων των διανομών ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι φοιτητές.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν, στη Θέρμη οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και της Σχολής Καλών Τεχνών σιτίζονται μόνο το μεσημέρι, αφού στη λέσχη που υπάρχει εκεί δεν παρέχεται ούτε πρωινό, ούτε βραδινό. Για τα παραπάνω αιτήματα, όπως τονίζουν εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων του Γεωλογικού και της Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, με πρωτοβουλία των οποίων έγινε σήμερα η κατάληψη, μαζεύονται υπογραφές από όλο το φάσμα των σχολών του ΑΠΘ, προκειμένου να αναδειχθεί περισσότερο το μέγεθος της κατάστασης με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Στην Πρυτανεία βρέθηκε νωρίτερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της πανεπιστημιακής λέσχης και Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών και να συζητήσει μαζί τους πιθανές λύσεις.

«Πράγματι υπάρχουν ουρές αναμονής στην πανεπιστημιακή λέσχη σίτισης και ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ένα ζήτημα επανασύνδεσης της μίας εκ των δύο παροχών νερού-ύδρευσης στην Άνω Λέσχη τον Σεπτέμβριο, που ωστόσο λύθηκε στις αρχές του μήνα. Επομένως η Άνω Λέσχη λειτουργεί συγκεκριμένες μέρες, όπως συνέβαινε πάντα», επισημαίνει ο κ. Ζαρωτιάδης στη Voria.gr.

«Γενικότερα η συμμετοχή των φοιτητών είναι αυξημένη τα τελευταία χρόνια, που αυτό είναι πολύ θετικό σημάδι, οπότε είμαστε σε σκέψεις ώστε να προγραματιστεί η Άνω Λέσχη να ανοίγει όλες τις μέρες της εβδομάδας για να εξυπηρετούνται όλοι. Έχω ζητήσει σχετική έκθεση με όλα τα στοιχεία και θα μελετήσουμε προσεκτικά όλα τα αιτήματα των φοιτητών», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η διάνοιξη μιας παραπάνω γραμμής διανομής στην κεντρική λέσχη, για να γίνουν από τρεις τέσσερις και να διευκολύνονται οι φοιτητές. Παράλληλα σημειώνει ότι αν παραμείνουν τα προβλήματα, θα προτείνουν να παραταθούν οι μέρες και ώρες λειτουργίας της Άνω Λέσχης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ζαρωτιάδη, εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, τόνισαν στη Voria.gr, ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη, καθώς δεν έλαβαν κάποια δεσμευτική απάντηση και όλα όσα ακούστηκαν ήταν στο πλαίσιο πιθανών προτάσεων για εύρεση λύσης.