Skip to main content

ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πρύτανης για τα πάρτι στο πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης πρόκειται να παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι οι διοργανωτές των πάρτι είναι άσχετοι με το πανεπιστήμιο.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών πρόκειται να μεταβεί σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση σχετικά με τα πάρτι τα οποία διοργανώνονται κάθε βδομάδα, συνήθως Παρασκευή και Σάββατο, εντός του campus.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση με τον εισαγγελέα ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρύτανη, μετά και τα δύο ατυχήματα τα οποία συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του, όταν μεθυσμένοι θαμώνες του πάρτι έβαλαν μπρος σκαπτικό μηχάνημα το οποίο βρισκόταν εντός του πανεπιστημίου, ενώ την περασμένη Παρασκευή νεαρή, η οποία συμμετείχε στο πάρτι, έπεσε σε φρεάτιο και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρύτανης πρόκειται να παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι οι διοργανωτές των πάρτι είναι πρόσωπα άσχετα με το πανεπιστήμιο. Ότι πρόκειται για επιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ιδιαιτερότητες ως προς τη φύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και κερδοσκοπούν, θέτοντας όμως, όπως αποδείχθηκε, σε κίνδυνο τους νεαρούς “πελάτες” τους.

Για την κίνησή του αυτή ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε χθες τα μέλη της Συγκλήτου στη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Οργάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε μάλιστα την απορία πώς είναι δυνατόν τα στοιχεία τα οποία κατόρθωσε και συγκέντρωσε ο ίδιος και τα οποία αποδεικνύουν ποιοι είναι οι διοργανωτές των πάρτι, αυτά τα στοιχεία να μην μπορούν να τα συγκεντρώσουν οι αρμόδιοι, υπαινισσόμενος την αστυνομία. Είπε, επίσης, ότι «δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει ελέγχους περιμετρικά της πανεπιστημιούπολης Δευτέρα και Τετάρτη και την Παρασκευή και το Σάββατο που γίνονται τα πάρτι, να μην εμφανίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα της διοργάνωσης των παράνομων πάρτι μέσα στο πανεπιστήμιο, έχουν εκδοθεί έως τώρα έξι εισαγγελικές παραγγελίες προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, χωρίς ωστόσο, προς το παρόν, να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα.