Skip to main content

ΑΠΘ:Συνέδριο για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνέδριο με θέμα την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διοργανώνει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αναζητώντας λύσεις για το Ελληνικό Περιβάλλον» διοργανώνει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, από την Πέμπτη 15 έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ειδικοί επιστήμονες και προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και θα προτείνουν λύσεις σε περιβαλλοντικά προβλήματα όπως: Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της στο Περιβάλλον,  Περιβάλλον και Υγεία,  Σχεδιασμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη,  Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Δίκαιο Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 θα παρουσιαστούν 100 περίπου ερευνητικές εργασίες με προφορική ή αναρτημένη παρουσίαση στα αμφιθέατρα «Π. Παναγιωτόπουλος» και «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Έργων Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι, με τίτλο: «Οι φοιτητές σχεδιάζουν το τοπίο της Θεσσαλονίκης στην αειφόρο προοπτική της πόλης».

Όπως τόνισε η Συντονίστρια Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Μαρία Ανανιάδου – Τζημοπούλου στη voria.gr, στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους, ενώ τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα τεθούν υπόψη της πολιτείας.

Όπως υπογράμμισε η κ.  Ανανιάδου – Τζημοπούλου, το  Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Σε αυτό συμμετέχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι 20 τμημάτων του πανεπιστημίου, των οποίων η προσφορά είναι ανιδιοτελής.