Skip to main content

ΑΠΘ: Τα αποτελέσματα των εκλογών στα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής

Εκλογές σε έξι τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής και σε ένα τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ - Ποιοι αναδείχθηκαν πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι

Εκλογές στα έξι από τα επτά τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς και σε ένα τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΑΠΘ, για την ανάδειξη προέδρου και αναπληρωτή προέδρου.

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κάλπης είναι τα εξής:

Στο τμήμα Φιλολογίας πρόεδρος αναδείχθηκε, ως μοναδικός υποψήφιος, ο καθηγητής Χρήστος Τσαγγάλης Χρήστος. Αναπληρωτής πρόεδρος η καθηγήτρια Ανθούλα Ρεβυθιάδου η οποία επικράτησε του καθηγητή Γιάννη Βάσση.

Στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής υπήρχε μόνο μία υποψηφιότητα για κάθε θέση. Έτσι, πρόεδρος εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ζωγραφίδης και αναπληρώτρια πρόεδρος η καθηγήτρια Σουζάνα Παντελιάδου.

Το ίδιο συνέβη και στο τμήμα Ψυχολογίας όπου, ως μοναδικοί υποψήφιοι εξελέγησαν στη θέση της προέδρου η καθηγήτρια Μαρία-Ελένη Κοσμίδου, με αναπληρώτρια πρόεδρο την καθηγήτρια Σοφία - Ελευθερία Γωνίδα.

Στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Αναστάσιος Τσαγγαλίδης ο οποίος επικράτησε της καθηγήτριας Αικατερίνης Νικολαΐδου. Αναπληρώτρια πρόεδρος εξελέγη, ως μοναδική υποψήφια η αναπληρώτρια καθηγήτρια Τατιανή Ραπατζίκου.

Στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ως μοναδικοί υποψήφιοι εξελέγησαν, πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανθούλα Βηδενμάιερ με αναπληρώτρια πρόεδρο την καθηγήτρια Έλκε-Ιρένε Στούρμ-Τριγωνάκη.

Στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας πρόεδρος εξελέγη η καθηγήτρια Ελένη Λεονταρίδη η οποία επικράτησε της καθηγήτριας Ζωγραφίας Ζωγραφίδου. Αναπληρώτρια πρόεδρος εξελέγη η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπουμπάρα που ήταν και μοναδική υποψήφια.

Τέλος, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας δεν έγιναν εκλογές καθώς δεν υποβλήθηκε καμία υποψηφιότητα για τις δύο θέσεις προέδρου και αναπληρωτή προέδρου.

Εκλογές έγιναν και στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών όπου πρόεδρος εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Τσούγκρας και αναπληρωτής πρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Σακαλλιέρος που ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Επίσης, στις εκλογές οι οποίες έγιναν στην Παιδαγωγική Σχολή κοσμητόρισσα αναδείχθηκε η Δόμνα Κακανά η οποία, ως μοναδική υποψήφια, έλαβε το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων (33).