Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
x

«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ»

Τα νέα παιδιά έχουν τις απόψεις τους και σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, δηλώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής, Νίκος Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «μερίδα των φοιτητών που διαμαρτύρεται έχει την άποψη της και την εκφέρει, όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι ενέργειες όπως αυτή σε βάρος του συναδέλφου πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου, κ. Μπουραντώνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες, όπως δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες φθορές της δημόσιας περιουσίας, γιατί το ελληνικό πανεπιστήμιο, το δημόσιο πανεπιστήμιο, είναι περιουσία του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σχετικά με την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, οι οποίοι εκπροσωπούν στους φοιτητικούς συλλόγους το ΜΑΣ και τα ΕΑΑΚ ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε πως «η όποια διαμαρτυρία στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής έκφρασης, είναι καλοδεχούμενη», επισημαίνοντας ότι «τα νέα παιδιά, οι φοιτητές έχουν τις απόψεις τους και σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές», όμως «σωστό είναι η οποία μορφή έκφρασης απόψεων να μην παρακωλύει και να μη δημιουργεί προβλήματα στην εν γένει και συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνεται η διαμαρτυρία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ