Skip to main content

Aquatherm Hellas: Εκτίναξη πωλήσεων φέρνουν τα έργα στο τουρισμό

Η Αquatherm Hellas αναμένει συνέχιση της ανοδικής πορείας των πωλήσεων και προβλέπει και ανάπτυξη της αγοράς σε υλικά δικτύων και στην Κύπρο.

 Η ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού στη τελευταία τριετία, που συνοδεύεται από σημαντικές επενδύσεις σε νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα αλλά και εκτεταμένες ανακαινίσεις παλαιών μονάδων, έδωσε ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις της Aquatherm Hellas ABEE.

"Οι επενδύσεις στον κλάδου του τουρισμού από ξένους και Έλληνες επενδυτές, αύξησαν τη ζήτηση για υλικά δικτύων με αποτέλεσμα το 2015 ο κύκλος εργασιών της Aquatherm Hellas να καταγράψει θετική μεταβολή της τάξης του 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά", δήλωσε στη Voria.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Φωσκόπουλος.

Εάν όμως το 2015 ήταν μία καλή χρονιά και μάλιστα κερδοφόρα από πλευράς αποτελεσμάτων, το 2016 προβλέπεται ότι θα είναι εξαιρετική καθώς οι πωλήσεις αναμένεται να εκτιναχθούν, βάσει στοιχείων του α' τριμήνου.

Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις ήταν σε αξία υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Αλλά το σημαντικότερο είναι, όπως τόνισε ο κ. Φωσκόπουλος, ότι δείχνει να υπάρχει δυναμική συνέχισης αυτής της ανοδικής πορείας, κάτι που επιτρέπει αισιοδοξία όχι μόνο για την Aquatherm Hellas, αλλά ευρύτερα για τις τεχνικές, κατασκευαστικές και εμπορικές εταιρείες που ασχολούνται με έργα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Η Aquatherm Hellas ABEE, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της, είναι θυγατρική της γερμανικής Aquatherm GMBH, μίας βιομηχανίας που πρωτοπορεί στο R&D. Η Aquatherm Γερμανίας αναπτύσσει προϊόντα βασιζόμενη στη δική της πρώτη ύλη to fusiolen, κάτι που της παρέχει τη δυνατότητα να παράγει μεγάλη γκάμα σωλήνων, ξεκινώντας από σωλήνες για εγκαταστάσεις ύδρευσης, στους οποίους προστέθηκαν σωλήνες για θέρμανση, κλιματισμό, τηλεθέρμανση και πυρόσβεση, όπως και εξαρτήματα.

Η Aquatherm Hellas, που σημειωτέον δημιουργήθηκε από τον μηχανικό Βασίλειο Φωσκόπουλο, έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των σωλήνων και εξαρτημάτων της γερμανικής εταιρείας και σε Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσσοβο.

"Οι πωλήσεις εξωτερικού της Aquatherm Hellas αποτελούν ποσοστό περίπου 15% των συνολικών, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια σημαντικής αύξησης. Εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό, η κυπριακή αγορά, στο επόμενο διάστημα να διπλασιάσει τις παραγγελίες της ενώ περιμένουμε σταδιακή αύξηση πωλήσεων και στην Αλβανία", είπε ο κ. Φωσκόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προϊόντα της Aquatherm, επειδή τα πιστεύουν μεγάλα τεχνικά γραφεία και εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, ταξιδεύουν από την Ελλάδα μέχρι και το Ντουμπάι, το Κουρδιστάν αλλά και τη Δανία.

Η Aquatherm Hellas, με μία μακριά λίστα πιστοποιητικών που φτάνουν τον απίστευτο αριθμό '36', πραγματοποιεί πωλήσεις για έργα σε όλη την Ελλάδα, για εγκαταστάσεις σε νοσοκομεία, πλοία, βιομηχανικά κτίρια και εμπορικά κέντρα, κατοικίες και πολλές, πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που μετριούνται με τις δεκάδες στο πελατολόγιό της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σωλήνες Aquatherm χρησιμοποιήθηκαν σε έργα στα ξενοδοχεία ICOS και ΣΑΝΗ, στο Pomegranate και την επέκτασή του, στο Eagles Palace, στο ONE Salonica, στη Creta Farm κ.αλ.

"Στη περίοδο της κρίσης προχωρήσαμε σε μειώσεις τιμών για τη διευκόλυνση των πελατών μας, αλλά δε πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που η Aquatherm διατηρεί τη μεγάλη αποδοχή που έχει στην αγορά. Ο λόγος αφορά την ποιότητα των προϊόντων μας. Πιο συγκεκριμένα αφορά την προμόνωση των σωλήνων, τις customised ειδικές προκατασκευές που κάνουμε για μεγάλα έργα, τα ειδικά προϊόντα που έχουμε όπως είναι ο πυράντοχος σωλήνας για δίκτυα πυρόσβεσης (σ.σ sprinkler systemς), αλλά και ο σωλήνας με φράγμα οξυγόνου που χρησιμοποιείται στα κλειστά κυκλώματα θέρμανσης. Αυτά τα στοιχεία συν την άμεση παράδοση, το service, τις εγγυήσεις για αποζημιώσεις με ισχύ δεκαετίας, είναι οι λόγοι που η Aquatherm πετυχαίνει τη διείσδυση που έχει στην αγορά", υποστήριξε ο κ. Φωσκόπουλος.