Skip to main content

Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες - Του χορηγήθηκε αντίδοτο από το ΑΧΕΠΑ

Ο αγρότης έφτασε το Σάββατο στο νοσοκομείο με πόνους σε όλο του το σώμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να φτάσει το αντίδοτο από το ΑΧΕΠΑ.

Μαύρη αράχνη, αλλιώς γνωστή ως «μαύρη χήρα», τσίμπησε άνδρα στις Σέρρες το Σάββατο.

Σύμφωνα με το epiloges.tv, o ασθενής είναι ένας αγρότης από τη Βισαλτία, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ο αγρότης έφτασε το Σάββατο στο νοσοκομείο με πόνους σε όλο του το σώμα. Οι γιατροί αμέσως αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο και αμέσως κάλεσαν τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έφτασε εσπευσμένα και έκανε τη διάγνωση, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει άλλα τρία παρόμοια περιστατικά. Όπως διαπιστώθηκε το τσίμπημα ήταν στο μηρό.

Αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να παραγγείλουν το αντίδοτο και να φτάσει από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το Σάββατο επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στον νομό Σερρών.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλινικίδης, από αυτή την ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει και η πινελιά της γραφειοκρατίας, καθώς η διαδικασία για τη διάγνωση για το τσίμπημα αράχνης «είναι γελοία».

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και είναι καλά.

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη χήρα» πάντως είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Η μαύρη χήρα είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.

Φωτογραφία αρχείου