Skip to main content

Αρβανίτης: «Ο Αυτοκράτορας διανύει κρίσιμες στιγμές»

Για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο μπασκετικός Άρης μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

 

Στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, για τις κρίσιμες στιγμές που περνάνε οι «κιτρινόμαυροι» λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ διανύει κρίσιμες στιγμές. Είναι μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, την οποία έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Πρέπει όλοι αυτή τη στιγμή να δούμε τι θα κάνουμε, ώστε ο μπασκετικός ΑΡΗΣ να ξεπεράσει τα προβλήματά του και μιλάμε για το θέμα της εφορίας. Πρέπει να μπούμε σε διακανονισμό και σιγά-σιγά να υλοποιηθεί το πλάνο που έχουμε βάλει για την οικονομική εξυγίανση. Έχουμε μιλήσει και με τη διοίκηση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, που ως ένα μεγάλο κλαμπ Αρειανών, θέλει να βοηθήσει. Ο ΑΣ βάζει “πλάτη” σε όλα τα τμήματα και ο κ. Τζεβελέκης έχει δεσμευτεί σε ορισμένα πράγματα. Σήμερα το απόγευμα είναι μία κρίσιμη ημέρα, για την ολομέλεια της ΣΑΡΙΣΑ, που δραστηριοποιείται με τα κοινά του Συλλόγου. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν για να δούμε τι θα κάνουμε παραπέρα».
 
Για τη ΣΑΡΙΣΑ και τον ρόλο της: «Η ΣΑΡΙΣΑ ήταν “μάννα εξ ουρανού” και θα πρέπει να είναι το μέλλον του μπασκετικού ΑΡΗ. Είναι 35-37 στελέχη της επιφανούς κοινωνίας, πετυχημένοι άνθρωποι και επαγγελματίες, με στόχο να βοηθήσουν την ΚΑΕ. Είναι άνθρωποι που βοήθησαν και βοηθούν. Θεωρώ ότι ήταν ευτυχία για τον ΑΡΗ αυτή η κίνηση και εύχομαι να συνεχίσει, να μεγαλώσει και να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι την άδολη αγάπη τους προς τον Σύλλογο. Επειδή η οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ είναι πολύ δύσκολη, θέλω να πω στους ανθρώπους της ΣΑΡΙΣΑ, ότι όλοι όσοι αγαπούν τον Σύλλογο πρέπει να βάλουν τον ΑΡΗ πάνω από όλα και να προχωρήσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι σε μια κατεύθυνση. Πρέπει  να είναι όλοι από κοντά, αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνουμε, ώστε να σώσουμε το τμήμα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτή είναι η μόνη λύση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι».
 
Για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: «Έχουμε καταλήξει σαν Διοίκηση ότι ο επόμενος κόουτς θα είναι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Δεν έχουμε υπογράψει, γιατί έχουμε ως προτεραιότητα το θέμα της εφορίας και μετά το θέμα του προπονητή. Του είπαμε από την αρχή την αλήθεια. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Σύλλογο, έχει παίξει, έχει κοουτσάρει την ομάδα και είναι Αρειανός. Του είπαμε την αλήθεια και θέλησε να σταθεί δίπλα μας, για να υλοποιήσουμε το πλάνο που έχουμε βάλει. Έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα, με ομάδες που είχαν προβλήματα, οπότε ήταν και αυτός ένας λόγος που οδηγηθήκαμε στην επιλογή του και να τον φέρουμε στον ΑΡΗ».
 
Για την βοήθεια που περιμένουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ από τον κόσμο της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος περιμένει να του ζητήσουμε πράγματα και είναι πρόθυμος να το κάνει, ώστε να βοηθήσει. Έχουμε ζητήσει πράγματα, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μεγαλοεπενδυτής στον ΑΡΗ. Άρα κι εμείς δεν έχουμε, παρά να τον κοιτάξουμε στα μάτια, να του πούμε την αλήθεια και να ζητήσουμε την βοήθεια του, αλλά να του μιλήσουμε με το χέρι στην καρδιά. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της εφορίας πρωτίστως. Μετά θα δούμε τα διαρκείας, θα βοηθήσει  η Λέσχη και μετά σαν ΚΑΕ θα ζητήσουμε τη βοήθεια του κόσμου γι’ αυτό το τμήμα, με τις τόσες επιτυχίες, με τους τόσους τίτλους, που είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει στον Σύλλογο. Το μπάσκετ του ΑΡΗ είναι ιερό, όχι μόνο για τον ΑΡΗ, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Είναι σαν εκκλησία και έτσι πρέπει όλοι να το αντιμετωπίζουμε».
 
Για το αν θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί και να εμπλακεί με τα κοινά της ΚΑΕ: «Εγώ είμαι 11 χρόνια στον Σύλλογο και χαίρομαι που η δουλειά μου αναγνωρίζεται από τον κόσμο, τους αθλητές και τους παράγοντες. Είμαι χαρούμενος που η μισή ανδρική ομάδα του ΑΡΗ θα αποτελείται του χρόνου από τους νεαρούς παίκτες. Δραστηριοποιούμαι όσο μπορώ και ό,τι μου πει ο Λαός ου ΑΡΗ, αυτό θα κάνω. Όπου με τάξει ο κόσμος του ΑΡΗ, εκεί θα πάω. Θα κάνω ό,τι καλύτερό για τον ΑΡΗ».
 
Για την αποχώρηση του Λίνου Χρυσικόπουλου από την ομάδα: «Εμένα μου κόστισε πολύ αυτό συναισθηματικά, γιατί ο Λίνος ήρθε 13 χρονών στον ΑΡΗ, με ένα μαλλί περίεργο, ψηλό, αδύνατο παιδί. Τον βοηθήσαμε πολύ, ο ΑΣ, ο ΑΡΗΣ ολόκληρος, είχε τα παράπονά του, η ομάδα δε διαχειρίστηκε σωστά κάποιες καταστάσεις και ο νόμος δε βοήθησε τόσο πολύ. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να φύγει έτσι απλά από τον Σύλλογο. Ο χαρακτήρας είναι πολύ σημαντικός για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου. Είναι το Α και το Ω και μετά έρχεται το ταλέντο και η δουλειά. Η αχαριστία είναι το χειρότερο ελάττωμα που μπορεί να έχει κάποιος και ο Λίνος φέρθηκε ελαφρώς αχάριστα στον Σύλλογο που τον ανέδειξε και τον έκανε γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, του εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει με επιτυχία την καριέρα του».
 
Για τις ακαδημίες μπάσκετ του Άρη: «Όλα τα παιδιά στις ακαδημίες γαλουχούνται με την ιδέα ότι ο ΑΡΗΣ είναι ο μεγαλύτερος  σύλλογος σε όλη την Ελλάδα και όχι με τη σκέψη να σηκωθείς να φύγεις, επειδή δε σου έγιναν κάποια χατίρια. Ο ΑΣ και οι υποδομές του ΑΡΗ θα συνεχίσουν την ίδια δουλεία. Ήδη τα αποτελέσματα φαίνονται, θα βρούμε έναν άλλον Λίνο Χρυσικόπουλο, αν δεν τον έχουμε ήδη βρει ή θα βγάλουμε δικό μας» .
 
Για τον έλεγχο που μπορεί ο Ερασιτέχνης Άρης να ασκεί σε όλες τις διοικήσεις του συλλόγου: «Σαν ΑΣ αυτό λέμε σε όλες τις Διοικήσεις, ότι οι ισολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι, να μην αφήνουν ανοίγματα, αλλά κάποιες φορές, περιμένεις κάποια χρήματα, επιχορηγήσεις, που δε σου βγαίνουν και μένουν ανοίγματα, τα οποία πρέπει να καλύψεις τη νέα χρονιά και να μην κάνεις άλλα. Αυτό το έχουμε καταλάβει και τη νέα χρονιά δε θα συμβαίνει κάτι τέτοιο».
 
Για το μήνυμα που έστειλε: «Θα παρακαλέσω τους ανθρώπους της ΣΑΡΙΣΑ να συνεχίσουν να δίνουν την αγάπη τους στον ΑΡΗ, όπως το έκαναν τόσα χρόνια. Ξέρω πόσο ρομαντικοί είναι, πόσο αγνά βλέπουν τον Σύλλογο. Καταλαβαίνω ότι έρχονται κάποιες πικρίες, αλλά υπάρχουν και οι διαφωνίες όταν ασχολείσαι με τα κοινά. Ο ΑΡΗΣ είναι σε μία κρίσιμη κατάσταση και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Κινδυνεύουμε και αν δεν λύσουμε το θέμα, θα έχουμε πρόβλημα αργότερα. Ο ΑΡΗΣ είναι ο Λαός του και σύντομα θα του ζητήσουμε χείρα βοηθείας».