Skip to main content

Συνωστισμός στην Αρχαία Αγορά: Παρεμβάσεις του δήμου για καλύτερους ελέγχους

Συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης κλαδεύσεις ώστε να απελευθερωθούν η πλατεία και το πάρκο της Αρχαίας Αγοράς και να φωτίζονται.

Λύση στο πρόβλημα του συνωστισμού των νέων στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς και στο πάρκο της Αγίου Δημητρίου προσπαθεί να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρώντας από σήμερα σε στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός, σκουπίδια και ναρκωτικά στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Κλιμάκιο του δήμου με εκπροσώπους από τις υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, του αρχιτεκτονικού τμήματος αλλά και από τη δημοτική αστυνομία έκαναν χθες αυτοψία στον χώρο και αποφάσισαν ποιες αλλαγές πρέπει να δρομολογηθούν.

Έτσι, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν ήδη από το πρωί κλαδεύσεις ώστε να «απελευθερωθεί» το σημείο και να φωτίζεται καλύτερα, ενώ θα προχωρήσουν ακόμα σε εργασίες καθαριότητας, με την απομάκρυνση ογκωδών αλλά και σε εργασίες εξωραϊσμού με το βάψιμο των επιφανειών και την απομάκρυνση των γκράφιτι. Ακόμα, κάποια φωτιστικά σώματα θα μετακινηθούν προκειμένου η περιοχή να φωτίζεται επαρκώς, να υπάρχει καλύτερη ορατότητα αλλά και να είναι πιο εύκολος ο έλεγχος του σημείου.

Στις αλλαγές αυτές αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα επικοινωνήσει τα παράπονα τους για την κατάσταση στην περιοχή της αρχαίας αγοράς και τη φασαρία που δημιουργείται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας του συνωστισμού. Μάλιστα, αύριο Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι  για την κατάσταση.