Skip to main content

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους αδερφούς μας

Ευχές για τη νέα χρονιά και έκκληση σε όλους να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους αδερφούς τους απηύθυνε ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας

«Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευλογημένα σε όλους» ευχήθηκε για το νέο έτος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας 89,5.

«Είναι οι μέρες που ανταλλάσσουμε ευχές και τις έχουμε ανάγκη όλοι μας, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας στηρίζουν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. Αναφορικά με τις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι έχουμε περιπέσει σε μια περιπέτεια, στην ταλαιπωρία της πανδημίας» και κάλεσε όλους «να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας, γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός».

Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «και αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσίασε η πανδημία να βρούμε κουράγιο να τις ξεπεράσουμε. Και έχουμε τη δύναμη. Να παρακαλέσουμε τον Θεό και ο Θεός θα μας ενισχύσει να τις ξεπεράσουμε. Εύχομαι σε όλους σας και πάλι Χρόνια Πολλά, Ευλογημένα και ιδιαίτερα καλή και δημιουργική η καινούργια χρονιά».