Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ: ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας, είπε ο αντιναύαρχος Τσούνης λέγοντας πως η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί.

Στην αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» επισήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιναύαρχος, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.

Οσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ