Skip to main content

Αρχιπέλαγος για φάλαινα: Δύσκολη η θετική έκβαση-Το τραγούδι μπορεί να την ενόχλησε (vid)

Τι λέει το Ινστιτούτο για τον νεαρό ζιφιό - Ετοιμάζεται, αλλά μετ' εμποδίων, το πρώτο νοσοκομείο θαλασσίων θηλαστικών στους Λειψούς

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Αναστασία Μήλιου, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της νεαρής φάλαινας που ξεβράστηκε αρχικά στον Άλιμο και στη συνέχεια στη Σαλαμίνα και εξήγησε γιατί ο μικρός ζιφιός βγήκε στα ρηχά.

Η ίδια τόνισε ότι ο ζιφιός πλησίασε στα ρηχά γιατί δεν χρειάζεται να βουτάει και γιατί δεν αισθανόταν καλά. «Ένα θηλαστικό που βγαίνει στα ρηχά νερά το έχει ανάγκη, δεν χρειάζεται να βουτάει. Όταν το πηγαίνουμε στα βαθιά με το ζόρι πνίγεται πιο γρήγορα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε - Καλά νέα: Στα ανοιχτά από μόνη της η φάλαινα μετά την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή (φωτο)

Σχολίασε δε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, με ελάχιστες πιθανότητες για θετική έκβαση. «Μακάρι να παραμείνει στα ανοιχτά, αλλά είναι δύσκολο. Μιλάμε για ένα θηλαστικό που ζει στα βαθιά νερά, είναι σε κακή κατάσταση. Χρειάζεται -κατά τη γνώμη μου και τη γνώμη ειδικών- ειδική περίθαλψη. Μακάρι να μπορέσει, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο αυτήν τη στιγμή να έχουμε θετική έκβαση», είπε και πρόσθεσε: «Φυσικά οι ελπίδες όλων είναι να υπάρξει, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές είναι πολύ δύσκολο περιστατικό και θα χρειαζόταν ιδανικά εβδομάδες ή μήνες περίθαλψης σε εσωτερικό χώρο με κατάλληλες συνθήκες».

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr