Skip to main content

Άρχισαν τα έργα για ποδηλατόδρομο στη Νίκης - Ορθοπεταλιές Ζέρβα (vid)

Ο νέος ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται στο οδόστρωμα, και ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, θα είναι διπλής κατεύθυνσης

Με το ποδήλατό του έφτασε σήμερα το πρωί στα έργα κατασκευής του νέου ποδηλατόδρομου επί της Λεωφόρου Νίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ξεκινάμε κάτι που θα έπρεπε να γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πολύ που ξεκινάει από εδώ, από τη Λεωφόρο Νίκης το καινούργιο δίκτυο ποδηλατόδρομων. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης των πολιτών και των επισκεπτών μας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Όπως τόνισε, ο ποδηλατόδρομος πάνω στον πεζόδρομο δεν ήταν λειτουργικός ούτε για τους ποδηλάτες μα ούτε και για τους πεζούς.

Ο νέος ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται στο οδόστρωμα και ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, θα είναι διπλής κατεύθυνσης ενώ θα έχει διαγραμμίσεις και διαχωριστικά ώστε να προστατεύονται οι ποδηλάτες.



Ερωτηθείς, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα από την αριστερή πλευρά του δρόμου και ως αποτέλεσμα να αφήνουν μόνο μία λωρίδα για την κίνηση των οχημάτων στην παραλιακή οδό.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι συνεννόηση με τη δημοτική αστυνομία αλλά και με την καθαριότητα ώστε τα απορριμματοφόρα να μην περνούν από τον δρόμο τις ώρες αιχμής. «Είναι όμως ακόμα και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι το πώς ο κάθε πολίτης σέβεται τον συμπολίτη του. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πόλη μας. Άρα πέρα από κάθε αστυνόμευση έχει να κάνει με τη συμπεριφορά καθενός από μας στο πού παρκάρουμε, πού διπλοπαρκάρουμε. Η πόλη θα είναι βιώσιμη μόνο αν όλοι συνεργαζόμαστε», υπογράμμισε.

Η κατασκευή των προσωρινών ποδηλατόδρομων θα συνεχίσει στις οδούς Καραμανλή, Μοσχονησίων, Βούλγαρη και Γιαννιτσών, με στόχο η πόλη να έχει ένα προσωρινό δίκτυο ποδηλατόδρομων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. «Αν πάει καλά, θα το έχουμε μόνιμο», τόνισε ο δήμαρχος.

Δείτε φωτογραφίες: