Skip to main content

Άρχισε η διανομή έτοιμων γευμάτων σε δικαιούχους του Βοήθεια στο Σπίτι

Από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης άρχισε το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά σε 17.000 άτομα.

Στη διανομή των πρώτων έτοιμων γευμάτων στους δικαιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προχώρησαν σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Πρόκειται για την έναρξη του νέου προγράμματος της Περιφέρειας για την παροχή έτοιμων γευμάτων σε όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν δικαιούχους και υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.



Όπως είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «έτοιμα γεύματα θα παρασκευάζονται και θα διανέμονται σε συνολικά 17.000 συμπολίτες μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία που είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η κρίση αποφασίσαμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του. Το κάναμε πράξη. Και με τις δράσεις της τηλεϊατρικής, το τηλεφωνικό κέντρο ψυχολογικής στήριξης, τη διανομή 35 τόνων υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΚΑΒ, ιδιώτες γιατρούς, και βέβαια με το νέο μας πρόγραμμα των έτοιμων γευμάτων, που θα παραλαμβάνουν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας του προγράμματος 'Βοήθεια στο Σπίτι', που θα λαμβάνουν δυο έτοιμα γεύματα την ημέρα, για μεσημέρι και βράδυ, αλλά και τρόφιμα μακράς διάρκειας».



Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, καθώς τόνισε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και αποτελεί δήμο – πρότυπο στη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Κυρίζογλου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και την Περιφέρεια για τη διαρκή στήριξη στο έργο του δήμου, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Κυρίζογλου, «ο δήμος ήδη στηρίζει 3.500 δημότες του μέσω του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και πολίτες οι οποίοι μπορεί μεν να μην είναι δικαιούχοι προγραμμάτων, επλήγησαν δε και μάλιστα πολύ από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα στο Δενδροπόταμο διανέμουμε τρόφιμα και υλικά καθαριότητας, ενώ 232 άτομα του δήμου θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα των έτοιμων γευμάτων, λαμβάνοντας δυο έτοιμα γεύματα κάθε μέρα και ένα κιβώτιο με τρόφιμα μακράς διάρκειας».