Skip to main content

ΝΔ: Με ευρεία στήριξη η υποψηφιότητα Μητράκα για τη ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικού Τομέα διεκδικεί την προεδρία της νέας ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης - Τι ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Άνοιξε από τις 10.00' το πρωί η διαδικασία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων (ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ, ΔΗΜΤΕ) της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια.

Ετοιμότητα, όπως είχε προαναγγείλει η Voria.gr, έδειξε για την ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, ο Θεόδωρος Μητράκας, που διεκδικεί την προεδρία της «υπερ-νομαρχιακής» οργάνωσης, δηλαδή της νέας ενιαίας ΔΕΕΠ, που συσπειρώνει τις παλιές ΝΟΔΕ ανατολικού, κεντρικού και δυτικού τομέα.

Ο κ. Μητράκας είναι μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικού Τομέα και πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της διαδικασίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Ο κ. Μητράκας όχι απλώς συγκέντρωσε τις προαπαιτούμενες 50 υπογραφές ενεργών μελών του κόμματος, αλλά πολύ περισσότερες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταθέσει την υποψηφιότητά του αύριο.

Η ανάρτηση

Η ανάρτηση του κ. Μητράκα στο Facebook είναι η εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία αποτελούσε και θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου... είναι ο πολιτικός χώρος που με εκφράζει πολιτικά και με κάνει να αισθάνομαι περήφανος που τον υπηρετώ και έχω προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια από διάφορες θέσεις στηρίζοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή ,τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Για ακόμη μια φορά θέλω να δηλώσω παρών στο κάλεσμα της παράταξης για συστράτευση και για συμμετοχή και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις όσα μπορώ στην προσπάθεια του σημερινού μας Προέδρου και Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ενωμένο και δυνατό κόμμα μπορεί να προσφέρει πολλά στο κυβερνητικό έργο και στους εθνικούς στόχους του Κυριακού Μητσοτάκη και σε παράλληλη πορεία με την κοινωνία και τους εκπροσώπους της να παίξει πρωταγωνιστικο ρόλο στις εξελίξεις για το καλό της Πατρίδας και όλων των Ελλήνων.

Θα είμαι στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές υποψήφιος πρόεδρος ΔΕΕΠ Α Θεσσαλονίκης.

Θέλω πρώτα από όλους να ευχαριστήσω τη σύντροφό της ζωής μου Vassoula Spanou που η στήριξη της και η συμπαράσταση της είναι για μένα ο καταλύτης σε κάθε μου σημαντική απόφαση. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους φίλους και συναδέλφους μου που στηρίζουν αυτή μου την απόφαση και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Τους ευχαριστώ όλους και θα τους ευχαριστήσω τον καθένα προσωπικά αισθάνομαι όμως την ανάγκη για ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Βάκη Φραντζή, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΜΗΣ , Σαμαντζίδη Μηνά, Tasos Emmanouilidis, Dionisis Manolopoulos, Ιωάννης Πάιδας-Ioannis Paidas, Πηνελόπη Ράλλη, Τάκη Δημόπουλο, Μιλτος Τασουλης, Τσιλώνη Κώστα, Chrisostomos Tsatsoulis, Αλέξανδρος Μόσχος, Τάκης Μπρούσας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Dardamanelis Giannis, Efraim Kyrizidis, Σάκης Τζακόπουλος, Μιχάλης Ζορπίδης, Τάσος Καπνοπώλης, Βασίλης Γεωργιάδης, Georgios M. Tsakoumis, Αθανάσιος Σαρόπουλος, Athanasios Devliotis, Nasos Papadopoulos, Lebesis Panagiotis, Manolis Christos, Anestis Fiskas, Dimitris Chronis, Δημήτρης Τσαλικάκης, Νίκος Αντωνάκης».

Οι συσχετισμοί

Ο κ. Μητράκας επιδίωξε και πέτυχε τη συσπείρωση όλων των τάσεων του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπως μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει από τις δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του, αρκεί να γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία των Νεοδημοκρατών στην Α' Θεσσαλονίκης. Επιβεβαιώθηκε έτσι η πολυσυλλεκτική στήριξη της υποψηφιότητάς του και η αίσθηση που υπήρχε ότι θα είναι το φαβορί στην κούρσα για τις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, καθώς τον υποστηρίζουν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Κυρίως όμως έχει συγκεντρώσει υπογραφές από το σύνολο των πρώην προέδρων ΝΟΔΕ, των πρώην προέδρων της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, των εκπροσώπων της νεολαίας του κόμματος και των άλλων δύο σημερινών προέδρων των ΔΕΕΠ Κεντρικού και Δυτικού Τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ευχαριστίες της ανάρτησής του για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του αναφέρονται οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, Δημήτρης Τσάμης και Μηνάς Σαμαντζίδης, οι νυν πρόεδροι των ΔΕΕΠ κεντρικού και δυτικού τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης και Διονύσης Μανωλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, οι πρώην πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων και ειδικά της δυτικής Θεσσαλονίκης διαχρονικά, Πηνελόπη Ράλλη, Τάκης Δημόπουλος, Μίλτος Τασούλης και Κώστας Τσιλώνης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Τσαλώνης, ο πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Αλέξανδρος Μόσχος, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γ.γ. του ΕΚΘ, Τάκης Μπρούσας, οι δήμαρχοι, Λάζαρος Κυρίζογλου και Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, Σάκης Τζακόπουλος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Μιχάλης Ζορπίδης (ΕΕΘ), Βασίλης Γεωργιάδης (Οικονομικό), Γιώργος Τσακούμης (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και Αθανάσιος Σαρόπουλος (ΓΕΩΤΕΕ ΚΜ), ο πρόεδρος στην Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Θανάσης Δεβλιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νάσος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Διατροφολόγων, Παναγιώτης Λεμπέσης, ο πρόεδρος του Τάε-Κβο-Ντο, Μανώλης Χρήστος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής από την ΟΝΝΕΔ, Ανέστης Φίσκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δημήτρης Χρόνης, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης και ο πρόεδρος του Ιπποκράτειου, Νίκος Αντωνάκης

Επίσης, την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Μητράκα έχουν υπογράψει πρόεδροι συνδικαλιστικών οργάνων, οργανισμών, Επιμελητηρίων, συλλόγων, ενώσεων, αυτοιδιοικητικών και κοινωνικών φορέων. Στις 50 υπογραφές αξιοσημείωτο είναι ότι περιλαμβάνονται ο παλαιότερος «γαλάζιος» δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο νεότερος «γαλάζιος» δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο κ. Μητράκας, όπως έχει επαναλάβει, επιδιώκει να ενώσει όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, γι' αυτό και ήδη έχει κάνει επαφές με δεκάδες κομματικά στελέχη διαφορετικών «τάσεων» το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητά του από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ προφανώς έχει την υποστήριξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ως περιφερειακός σύμβουλος της παράταξής του. Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει ενημερώσει το σύνολο των βουλευτών της Α' Θεσσαλονίκης εγκαίρως και πλην ενός οι υπόλοιποι του τόνισαν ότι η υποψηφιότητά του είναι καλοδεχούμενη και θα τη στηρίξουν.

Μένει να δούμε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αν και ποιος ή ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ονόματα πολλά δεν ακούγονται. Μόνο ένα προς το παρόν, που στηρίζεται από τον βουλευτή, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει άλλη υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Μητράκα. Χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν έχει συγκεντρώσει έστω τις 50 υπογραφές ενεργών στελεχών που απαιτούνται και υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Γι' αυτό το λόγο και δεν αναφέρει η Voria.gr το όνομά του εάν δεν υπάρξει επιβεβαίωση.