Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει αύριο το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών

Στο Συνέδριο μετέχουν όλες οι Επιστημονικές εταιρίες της χώρας, θα γίνουν συζητήσεις «ανοικτής τράπεζας» (debates) για «καυτά» θέματα .

Με συμμετοχή εκατοντάδων επιστημόνων, σπουδαστών, αθλητών, προπονητών και επαγγελματιών του αθλητικού χώρου αρχιζει αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου, το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός". Σε αυτό αναμένονται, με μεγάλο ενδιαφέρον από την ακαδημαϊκή, επιστημονική και αθλητική κοινότητα, τα αποτελέσματα ερευνών, μελέτες και ανακοίνωσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο του Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο Συνέδριο - και αυτό είναι το σημαντικό - μετέχουν όλες οι Επιστημονικές εταιρίες της χώρας, θα γίνουν συζητήσεις "ανοικτής τράπεζας" (debates) για "καυτά" θέματα των σπορ και της επιστήμης τους και παράλληλα θα κατατεθούν απόψεις ακόμη και για το επαγγελματικό μέλλον των επιστημόνων του Αθλητισμού.

Παράλληλα πρόκειται για ένα τριήμερο Συνέδριο με πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής για τους συνέδρους, χάρη στην οργάνωση από την ίδια την κοινότητα της ΣΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ υψηλό επίπεδο, όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς στο αναλυτικό πρόγραμμα και στις ομιλίες (δείτε εδώ το πρόγραμμα http://icss2019.web.auth.gr/el/node/19).

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός" διοργανώνεται από τη Σχολή Φυσική Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. με τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας & Θράκης). ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Σύνεδροι: 35 € , Φοιτητές: 25 €.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (3ης Σεπτεμβρίου, Κόκκινο κτήριο ανάμεσα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και τη Φοιτητική Λέσχη). Η τελετή έναρξης και η Δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ..

Η τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει αύριο στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ενώ στις 19:30 θα γίνει η κεντρική ομιλία του Καθηγητή Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κ. Λάμπρου Συντώση, με θέμα: "Ο ρόλος του σύγχρονου αθλητικού επιστήμονα στη δημόσια υγεία την εποχή της πολλής γνώσης αλλά λίγης πράξης".

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου στο http://icss2019.web.auth.gr/el.