Skip to main content

Αρχίζει σήμερα η υλοτόμηση των νεκρών δέντρων στο Σέιχ Σου

Για την αντιμετώπιση της προσβολής και την ανάσχεση της περαιτέρω εξάπλωσής της απαραίτητη είναι η υλοτομία και απομάκρυνση των προσβεβλημένων δέντρων

Στην υλοτόμηση των δέντρων του Σέιχ Σου που έχουν προσβληθεί από φλοιοφάyα έντομα προχωρά από σήμερα το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Δασαρχείο το φλοιοφάγο έντομο, που έχει νεκρώσει περίπου 3.500 στρέμματα του περιαστικού πευκοδάσους Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.

Τα έντομα αυτά προτιμούν άτομα Πεύκης ευάλωτα σε προσβολές, ενώ μπορούν να αυξήσουν τοπικά τον πληθυσμό τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό νεκρωτικές κηλίδες εντός του δασικού συμπλέγματος.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, εξηγεί ότι για την αντιμετώπιση της προσβολής, αλλά και την ανάσχεση της περαιτέρω εξάπλωσής της απαραίτητη είναι η υλοτομία και η απομάκρυνση των προσβεβλημένων δέντρων άμεσα.

Η υλοτομία των ξηρών ατόμων γίνεται μετά από απόφαση έκτακτης κάρπωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των υλοτομικών εργασιών θα δρομολογηθεί, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η διαδικασία πραγματοποίησης καλλιεργητικών και αναδασωτικών εργασιών στις πληγείσες περιοχές.