Skip to main content

Αρχίζει το καλοκαίρι η παραγωγή στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες

Η Royal Sugar ξεκίνησε τις εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο των Σερρών και ενώ η μονάδα της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, θα χρησιμοποιείται ως αποθήκη

Το αργότερο στις αρχές Αυγούστου πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες, ύστερα από έξι χρόνια που παρέμενε ανενεργή, επισήμανε, ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

Οπως εξήγησε ο κ. Καραθανάσης, μιλώντας στο ΑΠΕ, η Royal Sugar, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε ήδη τις εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο των Σερρών και διευκρίνισε ότι η μονάδα της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, θα χρησιμοποιείται για αποθήκευση και μεταποίηση.

Η έκθεση για τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα των μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είχε ανατεθεί σε εταιρεία του εξωτερικού και με την ολοκλήρωση και παράδοσή της, συμπεραίνεται ότι «η μονάδα των Σερρών μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά με επενδύσεις συντήρησης ύψους 5 εκατ. ευρώ, έναντι της Ημαθίας, όπου απαιτούνται επενδύσεις τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ». Αναφορικά με τη στελέχωση των εργοστασίων, ο κ. Καραθανάσης επισήμανε ότι στη μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες θα απαιτηθούν 150 εργαζόμενοι και στο Πλατύ Ημαθίας άλλοι 40.

Υπενθυμίζεται, ότι η Royal Sugar, σε κοινοπραξία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο μισθωτής των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ για διάστημα 28 μηνών και έχοντας εξασφαλίσει το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των δύο προαναφερόμενων μονάδων έναντι τιμήματος ύψους 15,2 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη.