Skip to main content

Άρχισε το μεγάλο αθλητικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών συνεχίζεται Σάββατο και Κυριακή στις εγκατασταστάσεις του ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ με πλούσιο πρόγραμμα

Με σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις αλλά και πανηγυρικό κλίμα, με βραβεύσεις και συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης, ξεκίνησε χθες το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός". Προσωπικότητες της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής κοινότητας έδωσαν το παρών και βραβεύθηκαν, καλλιτεχνικές επιδείξεις υψηλού επιπέδου κόσμησαν την εκδήλωση, ενώ άπαντες έδωσαν ραντεβού για σήμερα και αύριο σε σειρά σπουδαίων "συναντήσεων" με τη γνώση και τη διάχυσή της, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

"Στο Συνέδριο μετέχουν 9 Επιστημονικές Εταιρίες με 3ωρες ή 5ωρες συνεδρίες, με παρουσία ξένων και Ελλήνων/Ελληνίδων εισηγητών/εισηγητριών που εγγυώνται το υψηλό επίπεδο της κάθεμιας, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι πολύ χαμηλό χάρη στην εθελοντική εργασίας καθηγητών και σπουδαστών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ, όπως και τις εταιρίες χορηγούς που και φέτος στάθηκαν στο πλευρό μας" σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κοσμήτωρ της ΣΕΦΑΑ, Κοσμάς Χριστούλας.

"Είναι μεγάλη χαρά μας που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διοργανώνει ένα απ' τα κορυφαία Συνέδρια στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος, που κήρυξε την Έναρξη του Συνεδρίου, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γ.Τζέτζης επεσήμανε τους αριθμούς που καταδεικνύουν την άνοδο του επιπέδου της Σχολής τα τελευταία χρόνια. "Είμαστε η 109η Σχολή Φυσικής Αγωγής σε όλον τον κόσμο, ενώ τα μόρια ανέβηκαν κατά 442 και οι εγγραφές κατά 30%" τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, χειροκροτήθηκε θερμά ο καθηγητής Λάμπρος Συντώσης για την ομιλία του για τoν "...ρόλο του σύγχρονου αθλητικού επιστήμονα στη δημόσια υγεία την εποχή της πολλής γνώσης αλλά λίγης πράξης", με αναδρομή στο παρελθόν και ξεκάθαρα στοιχεία για την ωφέλεια της Αθλητικής Δραστηριότητας στην υγεία του ανθρώπου.

Βραβεύθηκε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Κοσμήτωρ κ.Σπύρος Κέλλης, ο οποίος τόνισε πως "είναι πολύ συγκινητικό και παράλληλα τιμητικό να σε τιμάει η ίδια η Σχολή σου". Τη βράβευση έκαναν μαζί ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, που τόνισε το έργο του βραβευθέντος και τη σημασία του Συνεδρίου και η Αντιπεριφερειάρχης Μητρ.Ενότητας Θεσ/νικης Βούλα Πατουλίδου, η οποία είπε: "όταν έχεις τέτοιους καθηγητές, όπως ο Κέλλης, δε χρειάζεται ούτε σημειώσεις, ούτε βιβλία. Τα θυμόμασταν κατευθείαν".

Επίσης οι κ.κ.Περικλής Μήτκας (Πρύτανης του ΑΠΘ, που θα παραλάβει εν ευθέτω χρόνω το βραβείο του, καθότι απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων), Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Αντώνης Αρβανιτάκης, Λάμπρος Συντώσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο σύμβουλος της γ.γ.Α. Αλ.Αδαμίδης που επεσήμανε την αξία του διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων, εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Β.Πατουλίδου, η Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κα Αικ.Μουρατίδου, ενώ την εκδήλωση "έντυσαν" με εντυπωσιακές γυμναστικές και χορευτικές επιδείξεις σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών συνεχίζεται Σάββατο και Κυριακή στις εγκατασταστάσεις του ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ με πλούσιο πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες "στρογγυλές τράπεζες".

Περισσότερες πληροφορίες στο http://icss2019.web.auth.gr/el