Skip to main content

Απώλεια 10 μονάδων για τους Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ Χορστ Ζεεχόφερ, καταγράφει τεράστια πτώση στα ποσοστά της με 37,4%.

Απώλεια 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία.  Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ και υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, καταγράφει τεράστια πτώση στα ποσοστά της με 37,4%, ενώ καταστροφικά θεωρούνται τα αποτελέσματα για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι χάνουν 9,4% από το 2013 και υποχωρούν στην πέμπτη θέση, με μονοψήφια ποσοστά.

Πιο συγκεκριμένα, απώλεια σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, συγκεντρώνουν ποσοστό 37,4%.

Δεύτερο κόμμα και μεγάλο κερδισμένο της σημερινής αναμέτρησης, είναι οι Πράσινοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν ποσοστό 17,8%, ενισχυόμενοι κατά σχεδόν δέκα μονάδες από τις εκλογές του 2013. Στην τρίτη θέση αναδεικνύονται οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,8%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) εξασφάλισε άνετα την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας 10,4%, αλλά μένοντας μακριά από τα ποσοστά κοντά στο 15% που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν οι Φιλελεύθεροι (FDP), που βρίσκονται στο όριο του 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CDU της Άνγκελα Μέρκελ κατέρχεται στις εκλογές όλων των κρατιδίων της Γερμανίας, εκτός από αυτές της Βαυαρίας. Και αυτό, κατόπιν σχετικής συμφωνίας που έχει επέλθει στο παρελθόν με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU).