Skip to main content

Αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη - Έως 8 βαθμούς η θερμοκρασία

Στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμός έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και στην νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Για τη Μακεδονία και την Θράκη τις πρωινές προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις και γενικά αίθριος καιρός. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν  και πάλι νεφώσεις. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμός έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.