Skip to main content

Αραιή συννεφιά σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα - Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά .

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας αναμένονται την Δευτέρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται σε Μακεδονία και Θράκη, με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.