Skip to main content

Άρειος Πάγος: Στην Άμφισσα η δίκη για το θάνατο του Γρηγορόπουλου

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας παρέπεμψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εκδίκαση της υπόθεσης των αστυνομικών για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην Αθήνα ήθ
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας παρέπεμψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εκδίκαση της υπόθεσης των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την ποινική δικονομία επιτρέπεται η παραπομπή μιας υπόθεσης σε άλλο ομοειδές δικαστήριο, όταν υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σοβαροί λόγοι που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη.

Τέτοιοι λόγοι συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά το Ποινικό Τμήμα ΑΠ και τον εισαγγελέα ΑΠ, αφού είναι γνωστά τα γεγονότα που ακολούθησαν το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του μαθητή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρεται, η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τόνισε σε έγγραφό της ότι υπάρχουν στο διαδίκτυο ανακοινώσεις που παροτρύνουν σε κινητοποιήσεις ανάλογες του περασμένου Δεκεμβρίου έξω από το δικαστήριο και την πόλη της Χαλκίδας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επισημαίνονται δε οι σοβαροί κίνδυνοι εκτεταμένων επεισοδίων στη Χαλκίδα και διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ανάλογο φόβο για επεισόδια, όπως αναφέρεται, εξέφρασε εγγράφως ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, όπως και ότι οι πιθανολογούμενοι κίνδυνοι επιτείνονται λόγω της γειτνίασης της Χαλκίδας με την Αθήνα και της εύκολης πρόσβασης σε αυτήν.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αθήνα η δίκη για την υπόθεση Γρηγορόπουλου


Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναζήτηση από την Εισαγγελία τόπου, που να εξασφαλίζει ηρεμία και έλεγχο πιθανών επεισοδίων.

«Ένα χρόνο μετά, η ανάγκη τιμωρίας των ενόχων της δολοφονίας του, που έλαβε χώρα στις 6.12.2008, επείγει», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

«Αντί λοιπόν η Εισαγγελία να αναζητά εναγωνίως τόπο διεξαγωγής της δίκης, που θα περιορίσει αναγκαστικά τη δημοσιότητά της, ας την προσδιορίσει άμεσα στην Αθήνα, για να υπάρξει κάθαρση στο δράμα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, χωρίς κανένα λόγο», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.