Skip to main content

Άρεσε ξανά η Εθνική, 1-0 την Αρμενία με σεφτέ Λημνιού (video)

Με τον νεαρό εξτρέμ του ΠΑΟΚ να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα, η «γαλανόλευκη» έφυγε με τη νίκη από το Ερεβάν αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελλάδος επικρατώντας με 0-1 της Αρμενίας στο Eρεβάν για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, η «γαλανόλευκη» που δεν θα βρεθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, βρίσκεται στην 3η θέση με 11 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι Αρμένιοι καταλαμβάνουν την 4η θέση με 10 πόντους.

Σημειώνεται πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης την προσεχή Δευτέρα (21:45), υποδεχόμενο την Φινλανδία στο ΟΑΚΑ.

Το συγκρότημα του Τζον Φαν'τ Σιπ είχε δοκάρι στο 8' με δυνατό δεξί σουτ του Μάνταλου ενώ στο 21' έπρεπε να του έχει καταλογισθεί πέναλτι υπέρ του μετά από μαρκάρισμα στον Γιαννούλη ωστόσο ο Πολωνός διαιτητής Ρατσκόφσκι τιμώρησε λανθασμένα τον μπακ του ΠΑΟΚ με κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Η Εθνική συνέχισε να παίζει εξαιρετικά και στο 34' κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Γιαννούλης συνδυάστηκε ωραία με τον Μπακασέτα και ο τελευταίος πάσαρε στον Λημνιό που με τη σειρά του σούταρε καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αϊραπετιάν για το 0-1.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47', η «γαλανόλευκη» άγγιξε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Μπακασέτας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λημνιό που πετάχτηκε στον χώρο και εκτέλεσε όμως ο Αϊραπετιάν πετάχτηκε αποκρούωντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία και στο 79' καθώς ο Λημνιός γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, αυτή πέρασε από τον Αϊραπετιάν αλλά ο Μασούρας από θέση βολής κατάφερε να αστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αρμενία κατάφερε να σκοράρει στο 61' αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Σαρκίσοφ ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Οι συνθέσεις:

Αρμενία (Χασμανιάν): Αϊραπετιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν (83' Αβετισιάν), Γκριγκοριάν, Μπαρσεγκιάν, Κ. Χοβανισιάν, Ισκανιάν, Βαρντανιάν (59' Σαρκίσοφ), Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν, Χοβσεπιάν (78' Εντιγκαριάν).

Ελλάδα (Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός, Μάνταλος (66' Μασούρας), Μπακασέτας (79' Δώνης), Παυλίδης (74' Κουλούρης).