Skip to main content

Αργυροχρυσοχόοι: Ο ενεχυροδανεισμός δεν είναι κομμάτι του κλάδου μας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων απορρίπτει το παράνομο και παρασιτικό κομμάτι που προσβάλει τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του Ριχάρδου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπώλων και Ωρολογοπώλων διαχωρίζοντας τον κλάδο τους από τον ενεχυροδανεισμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή της ομοσπονδίας:

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες γύρω από την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης χρυσού και τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται από κάποια ΜΜΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
1. Ο ενεχυροδανεισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συστατικό στοιχείο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, που αντικείμενό της είναι η δημιουργία τεχνουργημάτων και όχι η καταστροφή τους.
2. Προφανώς οι χιλιάδες νόμιμες επιχειρήσεις του χώρου μας και η ελληνική οικονομία γενικότερα, κανένα όφελος δεν έχουν από τέτοιου είδους πρακτικές, που προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, εκφράζοντας όλο αυτό το ζωτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δηλώνει ότι απορρίπτει αυτό το παράνομο και παρασιτικό κομμάτι, που έστω και έμμεσα προσβάλει τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, με τα 6.000 χρόνια δημιουργικής ιστορίας.