Skip to main content

Αργολίδα: Κρατούσαν με τη βία αλλοδαπούς για να δουλεύουν στα χωράφια

Απειλώντας τους αλλοδαπούς και κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες, χωρίς αμοιβή.

Τρεις άνδρες στην Αργολίδα κατακρατούσαν με τη βία επτά αλλοδαπούς, υπήκοους Ρουμανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξακριβώθηκε ότι ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μαζί με άγνωστο συνεργό του, επίσης υπήκοο Ρουμανίας εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, όπου τους παρέδωσαν στους τρεις άνδρες, έναν 35χρονο, έναν 59χρονο και έναν 29χρονο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 35χρονος, ο 59χρονος και ο 29χρονος, απειλώντας τους παραπάνω αλλοδαπούς και κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους κατακρατούσαν και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου συνέλαβαν χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, δύο από τους τρεις άνδρες, ηλικίας 59 και 29 ετών, οι οποίοι με την βία κατακρατούσαν τους επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο τρίτος άνδρας ηλικίας 35 ετών αναζητείται, όπως και ο 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοο Ρουμανίας και άγνωστοι συνεργοί τους.

Ο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου και του 35χρονου και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.